BAKLA SARMASI (Tokat)
500 gram taze asma yapraÄı
Bir buçuk su bardaÄı kuru iç bakla
2 adet büyük boy soÄan
Yarım su bardaÄı ince bulgur ve aÅurelik buÄday karıÅımı
1 çorba kaÅıÄı domates salçası
1 tatlı kaÅıÄı biber salçası
7-8 dal taze reyhan
1 adet büyük boy domates
Yarım demet ince kıyılmıŠdereotu
600 gram koyun sırtı
Tuz
Ãzerine:
1 adet soÄan
1 çorba kaÅıÄı salça
2 çorba kaÅıÄı tereyaÄı
1 çorbakaÅıgı sıvıyaÄ
Yarım su bardaÄı su
Bakla Sarması Tarifi
İç baklayı derin bir kaseye alın. İçine küp doÄranmıŠsoÄan, yıkanmıŠince bulgur ve aÅurelik buÄday karıÅımı, domates â biber salçası, ince kıyılmıŠtaze reyhan, rendelenmiÅ domates ve dereotunu katıp iyice karıÅtırın. Sıcak suda haÅlanmıŠtaze asma yapraÄının içine 1 çorba kaÅıÄı iç harçtan koyup kare bohça Åeklinde sarın. Taze asma yapraÄı ve iç harç bitene kadar iÅleme devam edin. Tencerenin dibine 2-3 adet taze asma yapraÄı yayın ve üzerine büyük kareler halinde kesilmiÅ eti yerleÅtirin. En üste de sarmaları dizin ve üstlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateÅte piÅirmeye devam edin. DiÄer tarafta bir tavada ince kıyılmıŠsoÄan ile salçayı, tereyaÄı ve sıvıyaÄda kavurun. Yarım su bardaÄı su ilave edip, 1-2 taÅım kaynatın. Bu karıÅımı dolmanın üzerine boÅaltın. Kısık ateÅte 2 saat daha piÅirdikten sonra sıcak servis yapın.
Sponsorlar
Bakla Sarması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder