23 Ocak 2013 Çarşamba

Vişne Reçeli

Vişne Reçeli

Malzemeler

2.5 Kg.ViÅŸne
2.5 Kg.Toz Åžeker
1/2 Limon

Tarifi

Vişneleri yıkayıp kalem ucu yada tığın sapıyla vişnelerin saplarının çıktığı yerden ittirip çekirdekleri çıkarın. Geniş bir tencereye vişne ve toz şekerin hepsini koyup bir gece bekletin. Ertesi gün vişneleri önce harlı ateşte göz göz kaynamaya başlayınca daha sonra kısık ateşte 1 saat kadar kaynatın. 1 Saatin sonunda limonu damlatıp 10 dakika daha kaynatın. Reçeli soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edin. Reçel biraz akışkan olabilir ama buzdolabında toparlanır.


Vişne Reçeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder