ViÅne Reçeli
Malzemeler
2.5 Kg.ViÅne
2.5 Kg.Toz Åeker
1/2 Limon
Tarifi
ViÅneleri yıkayıp kalem ucu yada tıÄın sapıyla viÅnelerin saplarının çıktıÄı yerden ittirip çekirdekleri çıkarın. GeniÅ bir tencereye viÅne ve toz Åekerin hepsini koyup bir gece bekletin. Ertesi gün viÅneleri önce harlı ateÅte göz göz kaynamaya baÅlayınca daha sonra kısık ateÅte 1 saat kadar kaynatın. 1 Saatin sonunda limonu damlatıp 10 dakika daha kaynatın. Reçeli soÄumaya bırakın. SoÄuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edin. Reçel biraz akıÅkan olabilir ama buzdolabında toparlanır.
ViÅne Reçeli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder