Müceddere
Malzemeler:
- 2 su bardaÄı pilavlık bulgur.
- 1 su bardaÄı yeÅil mercimek.
- 4 adet soÄan
- 1/2 su bardaÄı sıvı yaÄ
- 1 yemek kaÅıÄı pul biber
- tuz
HazırlanıÅı:
- Mercimekler 5 su bardaÄı su ile yumuÅayana kadar piÅirilir. (mercimeklerin patlamaması gerekir.)
- AyıklanmıŠbulgur, tuz ve pul biber ilave edilir.
- Kısık ateÅte bulgur piÅinceye kadar piÅirilir.
- Tavaya yaÄ konulur ve kızdırılır.
- Ä°ri doÄranmıŠsoÄan yaÄda pembeleÅinceye kadar piÅirilir.
- PiÅmiÅ olan pilavın üzerine dökülüp karıÅtırılır.
Tarifin Ãzellikleri:
- Yöresel bir pilav çeÅididir.
- Karbonhidrat bakımından zengindir.
- Kullanılan malzeme: tencere, kaÅık
- Ortalama maliyeti: 6 tl
- 6 kiÅiliktir.
Müceddere
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder