26 Ocak 2013 Cumartesi

Müceddere

MüceddereMüceddere
Malzemeler:

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur.
  • 1 su bardağı yeÅŸil mercimek.
  • 4 adet soÄŸan
  • 1/2 su bardağı sıvı yaÄŸ
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • tuz


Hazırlanışı:

  • Mercimekler 5 su bardağı su ile yumuÅŸayana kadar piÅŸirilir. (mercimeklerin patlamaması gerekir.)
  • Ayıklanmış bulgur, tuz ve pul biber ilave edilir.
  • Kısık ateÅŸte bulgur piÅŸinceye kadar piÅŸirilir.
  • Tavaya yaÄŸ konulur ve kızdırılır.
  • Ä°ri doÄŸranmış soÄŸan yaÄŸda pembeleÅŸinceye kadar piÅŸirilir.
  • PiÅŸmiÅŸ olan pilavın üzerine dökülüp karıştırılır.

Tarifin Özellikleri:

  • Yöresel bir pilav çeÅŸididir.
  • Karbonhidrat bakımından zengindir.
  • Kullanılan malzeme: tencere, kaşık
  • Ortalama maliyeti: 6 tl
  • 6 kiÅŸiliktir.

Müceddere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder