Malzemeler :
* 3 su b. pirinç
* 300 gr. kuzu eti
* 2 soÄan
* kestane
* kuru kayısı
* kuru mürdüm eriÄi
* badem
* yeÅil fıstık
* su, tuz
* sıvıyaÄ
HazırlanıÅı :
Ä°lk olarak tencereye 300 gr.kuzu etini ilave edin.Etlerin üzerine sıcak su ilave edip etleri haÅlayın.2 adet soÄanı piyaz olarak kesin.SoÄanlar kavrulduktan sonra üzerine kuru mürdüm eriÄi,kuru kayısı,badem haÅlanmıŠkestane,yeÅil fıstık ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Pilavı için tencereye sıvıyaÄ ilave edin.Ãzerine 3 su bardaÄı pirinci ilave edin ve kavurun.Daha sonra kavrulan pirincin
üzerine sıcak su ilave edin ve pilavı piÅirin.Servis tabaÄın pilavı alın.Ãzerine kavrulmuÅ olan etleri ilave edin.Etlerin üzerine soÄanlı yemiÅli malzemeleri ilave edip servis edin.
YemiÅli Azeri Pilav
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder