Malzemeler
â¢Â 1 kahve fincanı zeytinyaÄı
â¢Â 2 adet küp doÄranmıŠsoÄan
â¢Â 1 havuç halka doÄranmıÅ
â¢Â 1 su bardaÄı haÅlanmıŠbezelye
â¢Â 1 su bardaÄı mantar
â¢Â 1 su bardaÄı süt
â¢Â 1 su bardaÄı piliç suyu
â¢Â 1 su bardaÄı un
â¢Â 1 su bardaÄı mısır unu
â¢Â 1 adet kuÅ baÅı doÄranmıŠpiliç eti
â¢Â tuz
â¢Â karabiber
Mısır ekmeÄi hamuru
â¢Â 1 çay kaÅıÄı kabartma tozu
â¢Â 1 çay bardaÄı yoÄurt
â¢Â 1/2 demet maydanoz
â¢Â 1 çay kaÅıÄı Åeker
â¢Â 100 gr. margarin
Mısır Ekmekli Tavuk Tarifi
Tencereye sıvıyaÄı koyun. Isınınca tavuk etlerini ekleyip, etlerin rengi dönünceye
kadar soteleyin. SoÄanı ilave edin. 1-2 kez karıÅtırıp mantarı, havucu, bezelyeyi,1 çorba kaÅıÄı unu koyup karıÅtırın. 1 su i bardaÄı piliç suyu ve sütü ilave edip karıÅtırarak kısık ateÅte 10 dakika piÅirin.
2  AteÅten alıp tuz ve karabiberini ekleyin. Bir fırın kabına yayın.
3  DiÄer tarafta bir kabın içinde mısır unu, un, Åeker, yaÄ ve tuzu koyup ılık su ile yoÄurun. Kabartma tozu ve maydanozu ilave edip karıÅtırın. Hamurun kıvamının koyuca kek kıvamında olmasına dikkat edin.
4  Hamurdan parça parça alıp tepsideki tavukların üzerine koyun. 200 derece fırında kızarana kadar piÅirin.
5  Ayran ile servis yapın.
Sponsorlar
Mısır Ekmekli Tavuk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder