28 Ocak 2013 Pazartesi

Kuru Meyveli Türlü

Malzemeler

500 gr. kuşbaşı et
10 adet kuru kayısı
10 adet çekirdeği çıkarılmış kuru
Erik
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Harcı İçin:

2 adet soÄŸan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı nişasta
Tuz, Karabiber

Ãœzerine: RendelenmiÅŸ kaÅŸar peyniri

Kuru Meyveli Türlü Tarifi

Çitler tuzlu suda haşlanıp, süzgeçten geçirildikten sonra bir kâseye alınır. İkiye bölünmüş kuru kayısı, çekirdeği çıka­rılmış kuru erik, yıkanmış kuru üzüm, Hindistan cevizi, dol­malık fıstık eklenir. Hepsi birlikte harmanlanıp, bir fırın tepsi­sine yayılır. Soğanları iri küp biçiminde doğranır. Margarin ile tavada sotelenir ve ocaktan alınır. Limon suyu, hardal, tuz, karabiber, kekik, nişasta ve istenirse etin haşlama suyundan biraz alınıp karıştırılır ve tepsideki etlerin üzerine gezdirilir. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika pişirilir.

Sponsorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder