Malzemeler
500 gr. kuÅbaÅı et
10 adet kuru kayısı
10 adet çekirdeÄi çıkarılmıŠkuru
Erik
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çorba kaÅıÄı Hindistan cevizi
1 çorba kaÅıÄı dolmalık fıstık
Harcı İçin:
2 adet soÄan
2 çorba kaÅıÄı margarin
1 çorba kaÅıÄı limon suyu
1 tatlı kaÅıÄı kekik
1 çay kaÅıÄı niÅasta
Tuz, Karabiber
Ãzerine: RendelenmiÅ kaÅar peyniri
Kuru Meyveli Türlü Tarifi
Ãitler tuzlu suda haÅlanıp, süzgeçten geçirildikten sonra bir kâseye alınır. Ä°kiye bölünmüŠkuru kayısı, çekirdeÄi çıkaÂrılmıŠkuru erik, yıkanmıŠkuru üzüm, Hindistan cevizi, dolÂmalık fıstık eklenir. Hepsi birlikte harmanlanıp, bir fırın tepsiÂsine yayılır. SoÄanları iri küp biçiminde doÄranır. Margarin ile tavada sotelenir ve ocaktan alınır. Limon suyu, hardal, tuz, karabiber, kekik, niÅasta ve istenirse etin haÅlama suyundan biraz alınıp karıÅtırılır ve tepsideki etlerin üzerine gezdirilir. En üste rendelenmiÅ kaÅar peyniri serpilir. Ãnceden ısıtılmıŠ200 derece fırında 5-10 dakika piÅirilir.
Sponsorlar
Kuru Meyveli Türlü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder