23 Ocak 2013 Çarşamba

Gulaş Macar Kebabı

Gulaş Macar Kebabı

Malzemeler

1 Kg. Sığır Eti
2 Adet Büyük Soğan
2 Adet Havuç
1 Kg. Patates
2 Diş Sarımsak
2 Adet Defne Yaprağı
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Kahve Fincanı Un
Salça
Zeytinyağı
Tuz

Tarifi

Kuşbaşı doğranmış eti zeytinyağında kavurup eti başka bir kaba alın. Soğanları yemeklik doğrayıp etten kalan yağda pembeleşene kadar kavurun. Ufak kestiğiniz havuçları ve unu ekleyip kavurmaya devam edin. 5 Dakika kavurup şarapla ezdiğiniz salçayı da yemeğe ilave edin. 1-2 Dakika daha kavurup hazırladığınız sosu ete dökün. Kısık ateşte 2 saat pişirin. Ayrı bir tencerede patatesleri haşlayıp kebabın yanında garnitür olarak servis edin.


Gulaş Macar Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder