YoÄurtlu Tekir Tarifi
Malzeme:
12 Adet tekir balıÄı,
1 Su bardaÄı yoÄurt,
Kırmızı pul biber,
2 DiŠsarmısak,
Tuz, un
Kızartma için sıvı yaÄ
Tekir balıÄının pullarını bıçaÄın sırtı ile kazıyın. Kafalarını hafifçe tuzlayın. YoÄurdu en az bir saat oda ısısında tutun. Sarmısakları ayıklayın. Ezin, yoÄurda ekleyin ve karıÅtırın. Tavada yaÄı kızdırın, balıkları una batırın, yaÄa atıp iki taraflarını da kızartın. Ãıkartınca kaÄıt üzerine alıp fazla yaÄını süzün. Servis tabaÄına aldıÄınız balıkların üzerine sarmısaklı yoÄurdu dökün. Ãzerine pul biberi ekin. Hemen sıcak servis yapın. Sarmısaklı yoÄurt genelde bütün kızartmalarda olduÄu gibi aslında yaÄlı bir balık olan ancak en lezzetli yeme Åekli kızartma olan tekirin hazmını kolaylaÅtırmaktadır. Tekir balıÄı taze olduÄu sürece yoÄurt ile birlikte yenmesinin hiçbir sakıncası yoktur.Afiyet Olsunâ¦
Sponsorlar
YoÄurtlu Tekir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder