Havuçlu Safranlı PilavÂ
MALZEMELER:
- 3 su b. pirinç
- 2 havuç
- 1 su b. ceviz
- 1 su b. et suyu
- 2 çorba k. tereyaÄı
- 1 tutam safran
- 1 tutam dereotu
- sıvıyaÄ
- tuz
- su
HAZIRLANIÅI:Â
Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencerede tereyaÄını eritip pirinci kavuruyoruz. Havucu rendeleyip tencereye ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Safranı suyla karıÅtırarak eritiyoruz. Tencereye et suyunu, safranı ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Cevizi ilave ediyoruz.
Tuzunu da atarak kapaÄını kapatıyoruz ve piÅmeye bırakıyoruz. PiÅen pilava doÄranmıŠdereotunu atıp karıÅtırıyoruz ve servis ediyoruz.
Havuçlu Safranlı Pilav
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder