Peynirli Tepsi BöreÄi
Malzemeler
4 Su BardaÄı Un
2 Adet Yumurta
2 Ãay KaÅıÄı Tuz
1 Su BardaÄı Su
17 Ãorba KaÅıÄı TereyaÄı
350 Gr. Beyaz Peynir
1 Demet Maydanoz
Tarifi
Unu eleyip ortasını açın. 2 Yumurta, tuz ve suyu iyice ezin. Un hamur kıvamına gelene kadar yoÄurun. Hamuru 4 santim kalınlıÄında 24 parçaya bölün. Hamur tahtasını unlayıp merdane yardımıyla hamuru az yuvarlayın. Ãay tabaÄı büyüklüÄünde açtıÄınız hamuru eritilmiÅ tereyaÄını hamurların üst kısmına sürüp dondurun. Donduktan sonra altıÅar altıÅar üst üste koyun. En üstteki hamuru yaÄsız olarak kapatın. Hamurları teker teker az unlayarak tepsi geniÅliÄinde açın. 20 Dakika dinlendirip tepsiye alın orta kısmına peynirli, maydanozlu harçtan pay edip kalan 3 hamuru da harcın üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp yarım saat piÅirin.
Peynirli Tepsi BöreÄi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder