23 Ocak 2013 Çarşamba

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği

Malzemeler

4 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su
17 Çorba Kaşığı Tereyağı
350 Gr. Beyaz Peynir
1 Demet Maydanoz

Tarifi

Unu eleyip ortasını açın. 2 Yumurta, tuz ve suyu iyice ezin. Un hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 4 santim kalınlığında 24 parçaya bölün. Hamur tahtasını unlayıp merdane yardımıyla hamuru az yuvarlayın. Çay tabağı büyüklüğünde açtığınız hamuru eritilmiş tereyağını hamurların üst kısmına sürüp dondurun. Donduktan sonra altışar altışar üst üste koyun. En üstteki hamuru yağsız olarak kapatın. Hamurları teker teker az unlayarak tepsi genişliğinde açın. 20 Dakika dinlendirip tepsiye alın orta kısmına peynirli, maydanozlu harçtan pay edip kalan 3 hamuru da harcın üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp yarım saat pişirin.


Peynirli Tepsi Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder