Etli Bulgur Pilavı
Malzemeler
2 Su BardaÄı Pilavlık Bulgur
250 Gr.Kuzu Eti
2 Adet SoÄan
4 Adet Sivri Biber
2 Adet Domates
1 Yemek KaÅıÄı Domates Salçası
1 Yemek KaÅıÄı Biber Salçası
1 Yemek KaÅıÄı TereyaÄı
SıvıyaÄ
Tuz
Karabiber
Pul Biber
YemeÄin Tarifi
Kuru soÄanın bir tanesini ince ince kıyıp tereyaÄında pembeleÅene kadar kavurun.SoÄanlar pembeleÅince kuÅbaÅı doÄranmıŠkuzu etlerini tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.Etler suyunu salıp çekince domates ve biber salçasını,tuzu,karabiberi ekleyerek 1-2 sefer daha karıÅtırın.Yeterince sıcak su koyup tencerenin aÄzı kapalı olarak etlerin piÅmesini bekleyin.Pilavlık bulguru yıkayıp süzün.DiÄer soÄanı ince kıyıp yaÄda pembeleÅtirdikten sonra içine ince kıyılmıŠsivri biberi ve yıkadıÄınız bulguru ilave edip kavurun.KabuÄu soyulmuÅ ve kuÅbaÅı doÄranmıŠdomatesi bulgura ilave edip iyice kavurun.Bu sırada piÅirdiÄiniz eti suyundan ayırıp bulgura ilave edin.SüzdüÄünüz eti de ilave edip karıÅtırın.Bulgur suyunu çekince 10 dakika kadar daha bekleyip pilavı harmanlayın ve sıcak servis edin.
Etli Bulgur Pilavı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder