Malzemeler
- 2 su bardaÄı un,
- 1 yemek kaÅıÄı kuru maya,
- 1 tatlı kaÅıÄı Åeker,
- tuz ve ılıkâ¯su veya 2 tane ekmek hamuru,
- hamuru açmak için 1 su bardaÄı sıvı yaÄ
Ãstü için;
- 150 gram kıyma,
- 1 adet soÄan,
- 1 tatlı kaÅıÄı nar ekÅisi,
- 1 tatlı kaÅıÄı salça,
- yeteri kadar maydanoz,
- tuz,kimyon,karabiber ve pul biber
Not: Tarif 4 kiÅiliktir kalabalıksanız miktarları ölçüye göre arttırın.
HazırlanıÅı
Hamuru hazırlamak için ılık suyun içine mayayı ve Åekeri koyup kabarmasını bekleyin. Kabaran sıvıyı un ve tuz karıÅımına koyup iyice kabarmasını bekleyin.
Hamur iki kat artınca fırın tepsinin içine yarım bardak yaÄı döküp portakal büyüklüÄünde hamuru yaÄın içinde yayarak açın sonra onları kare olacak Åekilde katlayın. Yani önce ön tarafı hamurun yarısına diÄer tarafı da diÄerine gelecek Åekilde katlayın. Uzun yarı yarıya katlanmıŠbir hamur elde edeceksiniz uç kısımlarda birbirine deÄecek Åekilde katlayın katlanan yerler altta kalacak hamurun üstü düz olacak. YaÄ azaldıkça tepsiye yaÄ dökün â¯bu börek yaÄın içinde açılan ama çok yaÄlı olmayan bir börek.Bir baÅka tepsiye aralıklı olarak dizin. Hamur iki kat artınca fırın tepsinin içine yarım bardak yaÄı döküp portakal büyüklüÄünde hamuru yaÄın içinde yayarak açın sonra onları kare olacak Åekilde katlayın.Yani önce ön tarafı hamurun yarısına diÄer tarafı da diÄerine gelecek Åekilde katlayın.Uzun yarı yarıya katlanmıŠbir hamur elde edeceksiniz uç kısımlarda birbirine deÄecek Åekilde katlayın katlanan yerler altta kalacak hamurun üstü düz olacak.
SoÄanı rendeleyin,maydanozu kıyın ,kıyma,salça,nar ekÅisi,tuz ve baharatlarla yoÄurun. Kare hamurların üstüne birer parça koyup â¯elinizle hamurun üstünde kalacak Åekilde yayın. 40-45 dakika tepside mayalanmaya bırakın. Börekler kabarınca 180-200 â¯derecede kıymalar piÅene kadar piÅirin. Hamurun kızarmasını beklemeyin sonra kıymalar yanar. PiÅince üstüne kaÄıt koyup elinizle su serpin. 10 dakika sonra servis edin.
Kaytaz BöreÄi Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder