Renkli Börek
Malzemeler
4 Adet Yufka
500 Gr. Ispanak
2 Adet Havuç
200 Gr. Beyaz Peynir
200 Gr. Pastırma
Tuz
Karabiber
ZeytinyaÄı
Su
Tarifi
IspanaÄı yıkayıp doÄrayın. Havuçları da yıkayıp rendeleyin. DoÄradıÄınız ıspanaÄı çok az zeytinyaÄıyla sotelemek üzere tavaya alın. Peyniri ve karabiberi ekleyip ıspanaklar piÅince ocaktan alın. Bu arada havuçlarıda ayrı bir tavada soteleyin. Su ve sıvıyaÄdan bir karıÅım hazırlayıp yufkanın birini tezgaha yayıp su ve yaÄ karıÅımını serpin. Ä°kinci yufkayı serip su ve yaÄı serpin ardından ıspanakları pay edip diÄer yufkaya geçin. Sulu karıÅımla ıslatıp pastırmayı küçük parçalar halinde paylaÅtırın. Kalan yufka içinde aynı iÅlemi yapın. Havuçları paylaÅtırıp yufkayı rulo Åeklinde sarın.Yufkayı ortadan ikiye kesip yumurtayı sürün. 180 Derecede fırında kızarana kadar piÅirin.
Renkli Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder