Malzemeler
â¢Â 2 adet patlıcan
â¢Â 1 kabak
â¢Â 1 patates
â¢Â 1 havuç
â¢Â 2 domates
â¢Â 2 yeÅil biber
â¢Â 250 gr kuÅbaÅı et veya tavuk eti
â¢Â 1 demet maydanoz
â¢Â 1 demet dereotu
â¢Â 1 demet taze nane
â¢Â taze soÄan
â¢Â taze sarmısak
â¢Â 1 kaÅık margarin
â¢Â tuz
â¢Â karabiber
Hamuru İçin
â¢Â 50 gr yaÄ
â¢Â 1 çay bardaÄı kaÅar (rendelenmiÅ)
â¢Â 1 /2 demet nane
â¢Â biraz buzlu su
â¢Â 2 adet taze soÄan
â¢Â 2 dal dereotu
â¢Â tuz
Hamur Tepsili Et Tarifi
1  Bir kaÅık yaÄı ve eti tencereye koyup, soteleyin. içine uzunlamasına küçük doÄranmıŠpatlıcanları, kabaÄı, patatesi de ekleyin. Hepsini beraber sote edin.
2  Domatesi, biberi, taze soÄanı, dereotunu, naneyi ilave edin. Kendi suyu ile ateÅte 15 dakika piÅirin.
3  BaÅka bir kapta un, yaÄ, rendelenmiÅ kaÅar, nane ve buzlu su ile bir hamur yapıp, tepsi büyüklüÄünde açın.
4  PiÅirdiÄiniz sebzeli eti, fırın tepsisine koyup, üzerini hazırladıÄınız hamurla kapatın. Fırında kızarana kadar piÅirin.
Sponsorlar
Hamur Tepsili Et
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder