28 Ocak 2013 Pazartesi

Hamur Tepsili Et

Malzemeler

•  2 adet patlıcan

•  1 kabak

•  1 patates

•  1 havuç

•  2 domates

•  2 yeşil biber

•  250 gr kuşbaşı et veya tavuk eti

•  1 demet maydanoz

•  1 demet dereotu

•  1 demet taze nane

•  taze soğan

•  taze sarmısak

•  1 kaşık margarin

•  tuz

•  karabiber

Hamuru İçin

•  50 gr yağ

•  1 çay bardağı kaşar (rendelenmiş)

•  1 /2 demet nane

•  biraz buzlu su

•  2 adet taze soğan

•  2 dal dereotu

•  tuz

Hamur Tepsili Et Tarifi

1   Bir kaşık yağı ve eti tencereye koyup, soteleyin. içine uzunlamasına küçük doğranmış patlıcanları, kabağı, patatesi de ekleyin. Hepsini beraber sote edin.

2   Domatesi, biberi, taze soğanı, dereotunu, naneyi ilave edin. Kendi suyu ile ateşte 15 dakika pişirin.

3   Başka bir kapta un, yağ, rendelenmiş kaşar, nane ve buzlu su ile bir hamur yapıp, tepsi büyüklüğünde açın.

4   Pişirdiğiniz sebzeli eti, fırın tepsisine koyup, üzerini hazırladığınız hamurla kapatın. Fırında kızarana kadar pişirin.

Sponsorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder