23 Ocak 2013 Çarşamba

Fasulye Pilaki

Fasulye Pilaki

Malzemeler

2 Su Bardağı İri Kuru Fasulye
2 Tane Havuç
2 Tane Patates
4 Diş Sarımsak
1 Adet Kereviz
1 Adet Kuru SoÄŸan
1/2 Demet Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz

Tarifi

Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.Suyunu süzüp haşlayın.Başka bir tencerede yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanı kavurun.Soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış havuç,patates ve kerevizi ilave edip kavurmaya devam edin.Daha sonra üzerini geçecek kadar su ve şekeri ekleyip 10-15 dakika kadar pişirin.Haşladığınız fasulyenin suyunu süzüp tencereye ilave edin.Doğranmış dereotunu ekleyip bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın.Soğuk olarak servis edin.


Fasulye Pilaki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder