Fasulye Pilaki
Malzemeler
2 Su BardaÄı Ä°ri Kuru Fasulye
2 Tane Havuç
2 Tane Patates
4 DiŠSarımsak
1 Adet Kereviz
1 Adet Kuru SoÄan
1/2 Demet Dereotu
1 Tatlı KaÅıÄı Toz Åeker
1 Ãay BardaÄı ZeytinyaÄı
Tuz
Tarifi
Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.Suyunu süzüp haÅlayın.BaÅka bir tencerede yemeklik doÄranmıŠsarımsak ve soÄanı kavurun.SoÄanlar pembeleÅince küp küp doÄranmıŠhavuç,patates ve kerevizi ilave edip kavurmaya devam edin.Daha sonra üzerini geçecek kadar su ve Åekeri ekleyip 10-15 dakika kadar piÅirin.HaÅladıÄınız fasulyenin suyunu süzüp tencereye ilave edin.DoÄranmıŠdereotunu ekleyip bir iki taÅım kaynattıktan sonra ocaÄı kapatın.SoÄuk olarak servis edin.
Fasulye Pilaki
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder