23 Ocak 2013 Çarşamba

Güveçte Etli Bamya Tarifi

Güveçte Etli Bamya Tarifi
Malzemeler

750 Gr. Bamya
400 Gr. Kuşbaşı Et
1 Adet SoÄŸan
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Limon Suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tarifi
Bamyaların sap kısımlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Pembeleşen soğanlara eti ekleyip kavurmaya devam edin. Etler renk değiştirmeye başlayınca minik minik doğradığınız domatesi ve salçayı ekleyip biraz çevirin. Bir su bardağı su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin. Pişen etleri, bamyayı ve limon suyunu güvece alıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bamyalar pişince ocağı kapatın.


Güveçte Etli Bamya Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder