Güveçte Etli Bamya Tarifi
Malzemeler
750 Gr. Bamya
400 Gr. KuÅbaÅı Et
1 Adet SoÄan
2 Adet Domates
1 Yemek KaÅıÄı Salça
1 Adet Limon Suyu
ZeytinyaÄı
Tuz
Karabiber
Tarifi
Bamyaların sap kısımlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. SoÄanları küp küp doÄrayıp zeytinyaÄında kavurun. PembeleÅen soÄanlara eti ekleyip kavurmaya devam edin. Etler renk deÄiÅtirmeye baÅlayınca minik minik doÄradıÄınız domatesi ve salçayı ekleyip biraz çevirin. Bir su bardaÄı su ekleyip kısık ateÅte etler yumuÅayana dek piÅirin. PiÅen etleri, bamyayı ve limon suyunu güvece alıp kısık ateÅte piÅirmeye devam edin. Bamyalar piÅince ocaÄı kapatın.
Güveçte Etli Bamya Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder