28 Ocak 2013 Pazartesi

Kayseri Köftesi

Malzemeler

Yarım kilo koyun kıyması
1 Adet soÄŸan
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
1 Demet maydanoz
1 Kilo patates
1 Dilim ekmek içi
Yarım kilo domates
1 Tutam kimyon
1 Çay kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
Süt

Kayseri Köftesi tarifi

Büyük ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, sütte ıslattıktan sonra ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın.
2-3 Kaşık suyla karıştırarak iyice yoğurun.
Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alın.
Islak iki avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaştırın.
Bu arada patateslerin kabuklarını soyun.
Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuzlu soğuk suya atın.
Patatesleri yıkayıp, kurulayın.
Tavada eritilen margarin içine atın.
Karıştırarak 1-2 dakika kızartın.
Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın.
Üzerlerine de köfteleri oturtun.
Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin.
Tuz serpip, tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
Köftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından çıkarın.
Yemeğin biçimini bozmadan servis tabağına aktarın.
Üstüne kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın.

Sponsorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder