Malzemeler
Yarım kilo koyun kıyması
1 Adet soÄan
1 Adet yumurta
2 Ãorba kaÅıÄı margarin
1 Demet maydanoz
1 Kilo patates
1 Dilim ekmek içi
Yarım kilo domates
1 Tutam kimyon
1 Ãay kaÅıÄı yenibahar
Karabiber, tuz
Süt
Kayseri Köftesi tarifi
Büyük ve yayvan bir kaba rendelenmiÅ soÄanı, kıymayı, sütte ıslattıktan sonra ufalanmıŠekmek içini, kıyılmıŠmaydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın.
2-3 KaÅık suyla karıÅtırarak iyice yoÄurun.
Kıymalı karıÅımın yoÄrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alın.
Islak iki avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaÅtırın.
Bu arada patateslerin kabuklarını soyun.
Birer parmak kalınlıÄında yuvarlak dilimlere doÄrayıp, tuzlu soÄuk suya atın.
Patatesleri yıkayıp, kurulayın.
Tavada eritilen margarin içine atın.
KarıÅtırarak 1-2 dakika kızartın.
Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın.
Ãzerlerine de köfteleri oturtun.
Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doÄranmıŠdomatesleri yerleÅtirin.
Tuz serpip, tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
Köftelerle patatesler piÅince, tepsiyi fırından çıkarın.
YemeÄin biçimini bozmadan servis tabaÄına aktarın.
Ãstüne kalan kıyılmıŠmaydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın.
Sponsorlar
Kayseri Köftesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder