Milföyde Tavuk Butları
Malzemeler
6 Adet Tavuk Baget
6 Adet Milföy Hamuru
3 DiŠSarımsak
1 Ãay BardaÄı Süt
½ Ãay BardaÄı ZeytinyaÄı
1 Ãay KaÅıÄı Köri
1 Adet Yumurta
Karabiber
Tuz
Tarifi
Süt, zeytinyaÄı, rendelenmiÅ sarımsak, baharatlar ve tuzu geniÅ bir kaba alın. İçine yıkanmıŠtavukları ekleyip 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. DinlenmiÅ tavuk butlarını tavada önlü arkalı kızartın. Oda sıcaklıÄında çözülmüŠmilföy hamurunu merdane yardımıyla açıp içlerine tavuk butlarını pay edin. Tavuk butlarını milföy hamuruna kemikler dıÅarıda kalacak Åekilde sarın. YaÄlanmıŠfırın tepsisine dizip üzerine çırpılmıŠyumurta sarısı sürüp kızarana kadar piÅirin.
Milföyde Tavuk Butları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder