Sebzeli Enginar Dolması
Malzemeler
5 Adet Enginar
1Adet Orta Boy Patates
1 Adet Havuç
1 Adet SoÄan
2 DiŠSarımsak
1 Ãay BardaÄı Bezelye
Birkaç Dal Dereotu
Tuz
ZeytinyaÄı
RendelenmiÅ KaÅar Peyniri
Tarifi
AyıklanmıŠenginarları limon suyu ile haÅlamaya bırakın. Bu arada zeytinyaÄında yemeklik doÄranmıŠsoÄan ve sarımsaÄı soteleyin. Patates ve havucu küp küp doÄrayıp soÄanlara ilave edin. Son olarak bezelyeyi ekleyip yarım çay bardaÄı sıcak su ve tuzunu ekleyin. Kısık ateÅte suyu çekene kadar piÅirin. HaÅlanmıŠenginarları ısıya dayanıklı bir kaba alın. PiÅirdiÄiniz sebzeleri enginarlara pay edin. İnce kıyılmıŠdereotu ve rendelenmiÅ kaÅar peyniri serpip 180 derecede kızarana dek piÅirin.
Sebzeli Enginar Dolması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder