EKÅİLİ ADANA ÃORBASI
Malzemeler
250 gr. Kıyma
250 gr. Fiyonk Makarna
150 gr. Nohut,
6 diŠSarımsak
1 adet Limonun suyu
150 gr. Margarin
Yeterince Et Suyu ya da Su
Tuz
Karabiber
kırmızı Pul Biber ve Kuru Nane
YemeÄin Tarifi
AkÅamdan ayıklayıp ıslattıÄımız nohudu 2 litre kadar suyla haÅlayalım.Nohutların piÅmesine yakın makarnayı da ilave edip hep birlikte piÅirelim.RendelenmiÅ 1 baÅ kuru soÄan, kıyma ve yeterince tuzla karabiberi iyice yoÄurup nohut büyüklüÄünde köftecikler yapalım. Bu köfteleri 100 gr. margarin yaÄında piÅirdikten sonra tencerede piÅmiÅ olan nohut ve makarnaya ilave edelim.1 çay bardaÄı dolusu limon
suyunu ilave edip bir taÅım dahakaynatalım.1 tatlı kaÅıÄı kırmızı pul biber,1 tatlı kaÅıÄı kuru nane,yeterirfce tuz ve karabiberi 50 gr.kadar yaÄda kızdırıp çorbayailave edelim.
1-2 dakika daha kaynatıp sıcaksıcak servis yapalım.
EkÅili Adana Ãorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder