HAVUÃ ÃORBASI
Malzemeler
500 gr. Havuç, 65 Gr.
(1/4) Paket Margarin
3 DiŠSarımsak
8 Bardak Et Suyu
3 bardak Su
Terbiyesi için;
65 gr. Margarin
1,5 Kahve Fincanı Un
3 Yumurta
2 Su BardaÄı Süt
Yeterince Tuz ve Karabiber
Tarifi
Havuçları rendeleyelim.ince kıyılmıŠ3 diÅ sarmısak ve 1/4 paket yaÄla birlikte kavuralım.2 bardak soÄuk su ilave edip biraz daha kaynatalım ve 8 su bardaÄı kadar et suyu ilavesiyle havuçlar eriyinceye kadar piÅirelim.Tencereye 1/4 paket margarin yaÄı koyup eritelim ve 1,5 fincan un ilave edip kavuralım.KavurduÄumuz unun kokusu çıkınca kaynamakta olan çorbayı süzgeçten geçirerek una ilave edelim.3 yumurta sarısını 4-5 kepçe kadar çorbayla hızlıca çırparak karıÅtıralım ve çorbaya ilave edip, bir taÅım daha kaynatalım.İsteÄe göre graten ekmek ve kaÅar peyniri rendesiyle servis yapabilirsiniz.
Not Ãorbayı terbiyeye katmadan önce robottan geçirirseniz süzmenize gerek kalmaz.
Havuç Ãorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder